خبرنگاران ایران و اوکراین در اندیشه ارتقای سطح مبادلات تجاری

به گزارش عینکی متفکر، تهران- خبرنگاران- جمهوری اسلامی ایران سیاست توسعه همکاری تجاری و مالی با کشورهای همسایه و منطقه ای را دنبال می نماید و در این ارتباط اوکراین نیز در برنامه ارتقای سطح مبادلات تجاری واقع شده است.

خبرنگاران ایران و اوکراین در اندیشه ارتقای سطح مبادلات تجاری

به گزارش روز آدینه خبرنگار مالی عینکی متفکر، فعالان بخش خصوصی ایران و اوکراین در بستر وبیناری که با همکاری اتاق بازرگانی تهران و اتاق بازرگانی خارکییف این هفته فراهم شده بود،راههای توسعه مناسبات دوجانبه را مرور کردند.

وبینار برتوسعه همکاری های مالی و بازرگانی استان تهران و استان خارکییف اوکراین با همکاری مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و اتاق بازرگانی و صنایع خارکی یف تاکید داشت.

براساس آمارهای منتشر شده اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران اکنون میزان مبادلات دو کشور در سطح کمتر از یک میلیارد دلار در سال است و هدف اولیه رشد پنج برابری این رقم است.

معاون امور بین الملل اتاق تهران، روابط نزدیک ایران و اوکراین در طول دهه های گذشته را به عنوان بستر توسعه روابط مالی دو طرف می داند و اکنون شرایط مناسبی در این ارتباط وجود دارد.

حسام الدین حلاج یادآور شد: فعالان مالی بخش خصوصی دو کشور می توانند از ظرفیت های مشترک یکدیگر برای بهبود مناسبات تجاری کنونی استفاده نمایند.

به گفته وی، تهاتر محصولات و مواد معدنی در کنار تهاتر فرآورده های نفت و گاز و تجهیزات صنعتی در این بخش از جمله فرصت های مناسب پیش روی بنگاه های دو کشور است.

حلاج خاطرنشان ساخت: توانمندی شرکت های ایرانی و اوکراینی در حوزه صنایع هوافضا، اتوماسیون صنعتی، معدن، ماشین­ آلات کشاورزی و همچنین ناوگان حمل ونقل برقی شهری، بخش خصوصی بستری مناسب همکاری برای دو طرف محسوب می گردد.

لزوم مبادلات غیرنفتی تهران- کیف

رییس کمیسیون بهبود محیط کسب وکار و برطرف موانع فراوری اتاق بازرگانی تهران معتقد است:عبور ایران از اقتصاد نفتی و ورود به عرصه صادرات غیرنفتی یک گام نوین است و ضرورت دارد، تهران - کییف بر مبادلات غیرنفتی تمرکز یابند.

محمد رضا نجفی منش با تشریح فرصت های مالی و توانمندی های صنعتی ایران، پیاده سازی مکانیزم تهاتر کالا میان دو کشور را یکی از بسترهای آماده برای توسعه همکاری ها بیانکرد.

وی، اقتصاد نفتی و ورود به عرصه صادرات غیرنفتی را به اتاق و شرکت های اوکراینی از استان خارکییف یادآوری و در این رابطه، توضیح داد: بخش خصوصی دو کشور می توانند با همکاری اتاق های بازرگانی دو طرف، تحولی عظیم را رقم بزنند.

هدف پنج میلیارد دلاری

منوچهر مرادی سفیر ایران در کیف نیز در این وبینار طی سخنانی، ایجاد شرایطی برای برقراری مناسبات و همکاری های صنعتی و مالی میان استان های دو کشور را مورد تاکید قرار داد و در این رابطه یادآور شد: سفارت ایران در اوکراین، برای آشنایی بخش خصوصی مستقر در استان های هر دو کشور از ظرفیت ها و توانمندی های مشترک، آماده همکاری و ارائه حمایت های ضروری است.

وی با اشاره به توافق مقام های دو کشور برای گسترش مناسبات مالی دو طرف به سطح پنج میلیارد دلار در سال، توضیح داد که استان خارکیف اوکراین می تواند سهم بالایی در این رابطه ایفا نماید.

براساس این گزارش، بوردیلیاک سرگئی، سفیر فوق العاده و تام الاختیار اوکراین در تهران، با اشاره به اینکه پس از توافق برجام و کاهش تحریم ها علیه ایران، ارزش روابط تجاری دو کشور به بیش از یک میلیارد دلار بالغ شد.

به گفته وی، آغاز موج دوم تحریم ها،سبب شد تا مناسبات دو طرف کاهش یابد، اما امروز شاهد افزایش مبادلات تجاری میان دو کشور هستیم و صادرات اوکراین به ایران در حال توسعه است. علاوه بر محصولات کشاورزی که مشمول کالاهای تحریمی نیست، دو کشور می توانند در زمینه مبادلات فناوری نیز فعال شوند.

همچنین، نایب رییس اتاق بازرگانی و صنایع خارکییف نیز در سخنانی، ضمن تشریح توانمندی های مالی و صنعتی این استان اوکراین، از آمادگی این اتاق برای ارائه خدمات مشاوره به شرکت های ایرانی برای ورود به بازار اوکراین و به ویژه استان خارکییف اطلاع داد.

اینا کاتیانا گفت: از جمله فرصت های همکاری میان بخش خصوصی دو طرف، مشارکت در صنایع ساختمانی، نفت و گاز، بهداشت و درمان، سیستم های اتوماسیون، کشاورزی و محصولات شیمیایی مطرح نمود.

به گزارش عینکی متفکر، براساس آمارهای سازمان توسعه تجارت ایران بالاترین حجم مبادلات تجاری ایران و اوکراین در دولت یازدهم با رقم 618 میلیون دلار ثبت شد، ضمن اینکه آمار سالهای 97- 1386 گویای آن است که همیشه تراز تجاری بین دو کشور بسود اوکراین بود.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران ایران و اوکراین در اندیشه ارتقای سطح مبادلات تجاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران ایران و اوکراین در اندیشه ارتقای سطح مبادلات تجاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید