چه کسانی مشمول مالیات مسکن می شوند؟

به گزارش عینکی متفکر، طراحان قانون مالیات برعایدی سرمایه در نظر دارند به منظور جلوگیری از اختلال در فراوری و عرضه مسکن، سرمایه گذاران را از دایره مالیاتی خارج نمایند اما سوداگران مشمول این طرح می شوند.

چه کسانی مشمول مالیات مسکن می شوند؟

ایسنا نوشت: با وجود 2.6 میلیون مسکن خالی و 2.1 میلیون مسکن نیمه خالی در کشور 1.3 میلیون کسری در بخش تقاضای واقعی دیده می گردد. مطابق سرشماری سال 1395 بالغ بر 25 میلیون و 412 هزار خانه موجود است که تنها 22 میلیون و 830 هزار واحد آن دارای سکنه است. 4.7 میلیون واحد مسکونی مازاد در شرایطی روی دست اقتصاد ایران مانده که در 1.3 میلیون واحد حداقل دو خانواده ساکن هستند. حدود 25 میلیون و 412 هزار واحد مسکونی به ازای 24 میلیون و 196 هزار خانوار در کشور وجود دارد. تا این جا به نظر می رسد کمبودی از لحاظ واحد مسکونی وجود ندارد اما مساله این است که تنها 22 میلیون و 830 هزار واحد مسکونی دارای سکنه است و به شکل واقعی در اختیار خانواده ها واقع شده است. نتیجه آن که در یک میلیون و 366 هزار واحد مسکونی در کشور، دو خانواده به صورت فشرده در یک خانه زندگی می نمایند.

آمار گویای آن است که از یک طرف با مازاد عرضه ناشی از تقاضای سوداگرانه مواجهیم که برای ورود آنها به بازار مصرف باید مالیات وضع گردد. اما با توجه به احتیاج کشور به 1.3 میلیون واحد مسکونی برای متقاضیان واقعی نباید با فشار مالیاتی، حوزه ساخت و ساز را وارد چالش جدید کرد؛ مضافا این که حال و روز بخش ساخت وساز چندان مناسب نیست.

  • فراوری مسکن در زمان رکود به یک سوم رسید

رکود طولانی مدت طی شش سال گذشته در کنار عواملی همچون نوسانات بازارهای موازی، افزایش نرخ پروانه، بیمه کارگران ساختمانی و دیگر هزینه هایی که بر دوش سازندگان نهاده شده به خروج بسیاری از فعالان حرفه ای این بخش منجر شده است. تا جایی که آمار فراوری سالیانه مسکن از میانگین 940 هزار واحد طی سال های 1388 تا 1391 به حدود 300 تا 350 هزار واحد در سال 1396 رسید. علت اصلی این افت به کوچ سرمایه ها ناشی از رکود معاملات مربوط می شد.

با این حال آمار زمستان 1397 گویای آن است که حجم ساخت و ساز در کشور نسبت به فصل قبل و فصل مشابه سال قبل به ترتیب 50 و 24 درصد افزایش یافته است. در زمستان 1397 بالغ بر 114 هزار و 614 پروانه ساختمانی با میانگین 2.5 واحد برای هر پروانه صادر شده که نشان دهنده فراوری 285 هزار واحد مسکونی در یک فصل است و در صورت ادامه این روند مناسب می توان چشم انداز فراوری را یک میلیون و 114 هزار واحد تصور کرد. کارشناسان معتقدند با توجه به 700 هزار ازدواج سالیانه و 1.3 میلیون کسری مسکن نباید شرایط نسبتا خوبی که در حوزه ساخت و ساز ایجاد شده را دستخوش تهدید کرد.

  • سازندگان مشمول مالیات نمی شوند

طرح مالیات بر عایدی سرمایه از سوی مجلس و دولت دنبال می گردد. آخرین خبر در این خصوص حاکی از آن است که روز 28 مردادماه این طرح در کمیته مالیاتی کمیسیون عمران مجلس مورد آنالیز نهاده شده و زهرا سعیدی مبارکه، عضو این کمیسیون گفته که طرح مالیات بر عایدی مسکن مشمول سرمایه گذاران نمی گردد، بلکه هدفش سوداگران و دلالان کاذب بازار مسکن است.

طرح مالیات بر خانه های خالی که زمزمه های آن حدود دو سال قبل به گوش رسید ابتدا در دستور کار مجلس نهاده شد و حتی کمیسیون مالی مجلس این طرح را به مراحل نهایی رساند. در ادامه عنوان شد که باید از خرید و فروش های غیرضرور در دیگر بخش های غیرمولد همچون خودرو، سکه و ارز هم مالیات گرفته گردد و قرار شد به منظور آن که یک طرح کامل و کم نقص داشته باشیم دولت لایحه ای را در این خصوص ارایه دهد. اوایل مردادماه سال جاری سازمان امور مالیاتی طرحی را تهیه کرد که وزارت اقتصاد آن را برای آنالیز بیشتر پس فرستاد و قرار شده طرح نهایی تا انتها مردادماه به وزارتخانه ارایه گردد.

منبع: همشهری آنلاین

به "چه کسانی مشمول مالیات مسکن می شوند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه کسانی مشمول مالیات مسکن می شوند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید